Workshop: Grenzen

Weerbaar zijn voor de emoties van anderen. Beschermd zijn tegen stemmingen en sferen. Zelfverzekerd en liefdevol voor jezelf opkomen. Beleef een complete dag over Grenzen!

Wat ga jij leren?

✓ Hoe jij duidelijk voelt wat van jou en de ander is
✓ Hoe jij weerbaar blijft voor de emoties van anderen
✓ Dat jij jezelf blijvend kan beschermen tegen stemmingen en sferen
✓ Dé methode om zelfverzekerd en liefdevol je grens aan te geven

En nog wel het belangrijkste: hoe jij dit allemaal blijvend in je dagelijks leven toepast! (thuis, op je werk, tijdens het boodschappen doen, op een verjaardag…)

Dit is wat er vaak gebeurt:

Veel gevoelige mensen nemen onbewust de emoties en stemmingen over van andere mensen. Vaak worden zij ongewenst beïnvloed door sferen van ruimtes. Zij voelen zich dan niet lekker en hebben hierdoor weinig energie. Ook vinden zij het soms lastig om hun grens aan te geven. Zij willen zich niet afsluiten, maar soms lijkt dit de enige oplossing.

Hoogste tijd voor een blijvende verandering!

Wil jij weerbaar zijn voor de emoties van anderen?
Wil jij beschermd zijn voor stemmingen en sferen?
Wil jij zelfverzekerd en liefdevol je grens kunnen aangeven?
Wil jij blijvende invloed hebben op jouw eigen energie?

Of je nu door een drukke stad loopt, een baan hebt waarbij je veel met mensen werkt, of dat je gewoonweg te veel voelt van de buitenwereld, iedereen beleeft een waardevolle dag. Want wanneer jij bewust bent van jouw grenzen, kun je meer genieten van het leven!

Reacties van vorige deelnemers:

'Een erg leuke, inspirerende workshop! Waardevolle oefeningen meegekregen waarmee ik zelf verder aan de slag kan gaan. Zeker een aanrader!' - Tessa, 28 jaar

‘Erg leerzaam en verhelderend. Ik heb geleerd dat ik nu beter bij mezelf kan blijven. Ook vond ik het prettig dat ik het geleerde gelijk kan toepassen!' - Jacco, 42 jaar

‘De workshop heeft mij praktische handvatten gegeven om mijn grenzen te voelen, wat is van mij en wat is van de ander? Waardoor ik nu beter in mijn kracht kan blijven.’ - Annette, 53 jaar

'Fijne workshop waarin we veel hebben gedaan en geleerd. Nu aan de slag in de praktijk. Zin in!' - Bram, 27 jaar

Een uitgebreide en waardevolle dag!

Deze workshop is een complete verdiepingsdag in het onderwerp ‘Grenzen’.
Je gaat samen met hooggevoeligheidsexpert Jim Landman aan de slag met het opnieuw ervaren en voelen van jouw energetische grens. Zodat jij weerbaar bent voor emoties, stemmingen en sferen van de buitenwereld. En daarbij zelf kan bepalen welke gevoelens wel of niet bij jou naar binnenkomen. Maar deze dag gaat over veel meer! Het gaat ook over jezelf in je eigen energie kunnen zetten. Zelfverzekerd en liefdevol voor jezelf kunnen opkomen. Het duidelijk kunnen voelen wat van jou en de ander is. Het ervaren en voelen van bescherming terwijl je je verbindt met de buitenwereld. Alles samengevat in goed toepasbare dagelijkse vaardigheden.

Ervaar de unieke: “leren, begrijpen en voelen” - methodiek!

Ga samen met andere gemotiveerde deelnemers aan de slag met de unieke: “leren, begrijpen en voelen” - methodiek! Hierbij is begrijpen én voelen wat er behandeld wordt het uitgangspunt!

De theorie wordt duidelijk uitgelegd en er is ruimte voor al jouw vragen. Stap voor stap worden de oefeningen opgebouwd. Zodat jij jouw grenzen echt gaat ervaren én voelen!

Alle oefeningen zijn praktisch en toepasbaar in je dagelijks leven. Daarmee wordt bedoeld: thuis, op je werk, in de openbare ruimte en op plaatsen waar veel mensen zijn. Zodat jij werkt aan een blijvende positieve verandering!

Zij gingen je voor:

'Fijne dag die mij het vertrouwen heeft gegeven dat ik meer kan/sterker ben dan ik dacht.' - Miki, 20 jaar

'Ik vond het erg fijn het gevoel te hebben gekregen welkom te zijn.' - Ank, 58 jaar

‘Heel waardevol! Daarbij waren er veel praktische opdrachten die makkelijk toe te passen zijn in het dagelijks leven.’ - Eva, 23 jaar

‘Krachtige dag, confronterend en helder. Ik heb mijn grenzen en energieën letterlijk gevoeld!’ - Aimée, 49 jaar

‘Wat is het heerlijk om de workshop te doen. Elk onderwerp is fijn en vooral...je bent weer eens ZELF aan de beurt. DANK DANK DANK, JIM!!! - Annelies, 64 jaar jong ;)

Samen onder professionele begeleiding van Jim Landman:

✅ weerbaar zijn voor emoties van anderen
✅ beschermd zijn tegen stemmingen en sferen
✅ invloed hebben op welke gevoelens wel of niet bij jou naar binnen komen
✅ jezelf in je eigen energie kunnen zetten
✅ zelfverzekerd en liefdevol je grens kunnen aangeven
✅ ervaren en toepassen van de “leren, begrijpen en voelen” - methodiek!

Meer dan 97% van de deelnemers ervaart een positief resultaat!

Na deze dag zal je duidelijk voelen wat van jou en de ander is. Weerbaar zijn voor de emoties van anderen. Beschermd zijn voor stemmingen en sferen van de buitenwereld. Invloed hebben op welke gevoelens wel of niet bij jou naar binnen komen. Ervaren hoe jij jezelf in je eigen energie kunt zetten. Ook weet je dé manier om liefdevol en zelfverzekerd voor jezelf op te komen.

Deze dag is echt iets voor jou!
- Als je ongemerkt / ongewild de emoties overneemt van andere mensen en je hierdoor niet goed voelt.
- Als je voelt dat je beïnvloedbaar bent voor de stemmingen of sferen van ruimtes.
- Als je merkt dat je gedachten en gevoelens van anderen voelt en/of merkt dat dit in jouw energieveld zit.
- Als je opvalt dat jij (te) veel voelt en het moeilijk vindt om te voelen wat van jou en de ander is.
- Als je het lastig vindt om liefdevol en zelfverzekerd je grens aan te geven (moeite hebben met ‘nee’ zeggen / voor jezelf opkomen / zeggen wat jij belangrijk vindt).
- Als je voelt dat jij energetisch leegloopt in het contact met andere mensen en hierdoor weinig energie hebt.
- Als je uitgeput thuiskomt na een dag werken en vermoedt dat jij ongewenst open staat voor emoties en energieën van mensen en/of de buitenwereld.
- Als je een beroep hebt waarbij je veel in aanraking komt met mensen en hun emoties of energie overneemt. Je kan hierbij denken aan werken in de zorg, het onderwijs en/of publieke ruimte.

Doe mee!

Beleef een dag waar er maximale ruimte en aandacht is voor jouw gevoeligheid. Ontmoet andere gemotiveerde deelnemers en ga samen met hun aan de slag onder de professionele begeleiding van hooggevoeligheidsexpert Jim Landman.

“Ik herinner mij nog heel goed dat ik werd beïnvloed door emoties, stemmingen en sferen. Ik sliep slecht, had weinig energie en voelde mij waardeloos. Nu voel ik nog steeds emoties, sferen en stemmingen, maar ben sterk weerbaar. Dit gun ik iedereen! Daarom schreef ik de “leren, begrijpen en voelen” - methodiek. Dat is juist leren omgaan met je gevoeligheid gebaseerd op diverse (hsp)opleidingen, cursussen, workshops en een rugzak vol eigen- en werkervaringen. Ik weet, begrijp én voel wat nodig is om te werken met gevoeligheid. Nu ben ik in staat om Grenzen goed te vertalen naar praktische en dagelijkse situaties. Zodat jij echt waarde uit deze dag haalt!” - Jim Landman

Na deze dag krijg je:
✅ handige hand-out met oefeningen om thuis toe te passen
✅ geluidsbestand als ondersteuning voor de oefeningen thuis

Programma:

10.30 uur – deuren open binnenloop
11.00 uur – workshop deel 1
13.00 uur – potluck lunchpauze
14.00 uur – workshop deel 2
16.45 uur – napraten & afloop

Deze programmatijden zijn een schatting en kunnen mogelijk licht afwijken. Tussen de workshopdelen door zijn ook kleine theepauzes om de informatie en oefeningen te integreren en te praten met andere deelnemers.

Waardering van deelnemers over de Grenzen workshop:

Deelnemers geven gemiddeld een 8,4 voor de inhoud van deze workshop!
Deelnemers geven gemiddeld een 8,4 voor de presentatie van deze workshop!
Deelnemers geven gemiddeld een 8,7 voor de workshopgever van deze workshop!

Over Jim Landman:

Jim Landman is gecertificeerd begeleider en expert op het gebied van gevoeligheid. Hij heeft zijn jarenlange ervaring als coach in persoonlijke ontwikkeling gecombineerd met zijn kennis over gevoeligheid.
Dit stelt Jim in staat om omgaan met gevoeligheid goed te vertalen naar praktische en dagelijkse situaties en oplossingen. Hij doet dit door het begeleiden en coachen en het geven van lezingen, seminars en workshops door Nederland en België.
Ook heeft Jim een methode ontwikkeld die actief de onderwerpen ontspanning, aarden, emoties, grenzen en innerlijke kracht behandeld.
Jim heeft zich gespecialiseerd op het gebied van grenzen: energetische, lichamelijke en persoonlijke grens en stress / burn-out / overspannenheid. Met zijn seminars en workshops heeft hij inmiddels al ervaring met meer dan 350+ deelnemers. Daarnaast heeft Jim veel kennis van boeddhistische psychologie, mentale weerbaarheid, mindfulness en zelfliefde.

Veelgestelde vragen over de Grenzen workshop:

Wat is een potluck lunch en waarom kiezen jullie daarvoor?
Een potluck lunch betekent dat iedereen wat lekkers meeneemt voor de gezamenlijke lunch. Zo eet je een gezonde, uitgebreide en diverse lunch. Daarnaast is het beter voor het milieu omdat iedereen zijn eigen bord/plaat/schaal meeneemt.

Vanaf welke leeftijd is deze workshop geschikt?
De adviesleeftijd is vanaf 18 jaar en ouder. Ben jij jonger en voel jij sterk dat je hier graag naartoe wilt? Stuur dan een email naar info@levensleuk.com.

Deze workshop wil ik graag ervaren op het werk met mijn collega’s. Kan dit?
Ja, dit kan. Deze workshop is zeer geschikt voor bedrijven waarbij medewerkers willen leren én voelen over Grenzen. Denk bijvoorbeeld aan de zorg, het onderwijs en de publieke sector. Jim Landman heeft jarenlange coachingservaring bij de Overheid (Politie Nederland en gemeente) en andere bedrijven. Hierdoor kan hij een duidelijke vertaling maken naar situaties op de werkvloer. Voor meer informatie stuur je een email naar: info@levensleuk.com.

Aanvullende tips:

Wanneer je energetische oefeningen doet is er een kans dat je het soms warm of soms koud krijgt. Als je hiervoor gevoelig bent is het handig om je te kleden in laagjes, of een extra vest of dekentje mee te nemen.

In de ruimte zullen kannen met water aanwezig zijn. Mocht je bij je eigen stoel een water willen hebben, neem dan zelf een flesje water mee.

Zorg dat je de avond voor de workshop rust neemt, zodat jij goed uitgerust bent.

Data en locaties:

Bekijk de agenda.